България неофициално изнася оръжие за Украйна от февруари насам. Това обяви

...
България неофициално изнася оръжие за Украйна от февруари насам. Това обяви
Коментари Харесай

Борисов и Нинова се скараха задочно дали изнасяме оръжие за Украйна

България импровизирано изнася оръжие за Украйна от февруари насам. Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в град Шипка.

Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните фабрики работят на макс. Това не е тайна. (...) Неслучайно от Българска социалистическа партия мълчат, с техния автограф става. Това е двуличието им и те би трябвало да си вървят ", заяви той.

По думите му има болшинство в българския парламент, което може да вземе решение за изпращане на военна помощ за Киев.

Според него държавното управление се готви да изтегли заем за още 2 млрд. лв. На въпроса дали България върви към предварителни избори той отговори: „ Това е най-правилно ”. Той обаче отхвърли да каже дали ГЕРБ ще желае избор на съмнение.

" Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Първите мъже в страната не стопираха да приказват единствено за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, приходи? ", написа единствено час след изказванията на Борисов водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в държавното управление Корнелия Нинова във Facebook. " Ако България изнасяше, надали в този момент натискът върху държавното управление от външни сили щеше да е толкоз огромен. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в Народното събрание и да чака решение за експорт на оръжия ", прибавя тя и пита: " И по какъв начин тъкмо се изнася оръжие импровизирано? Това да не са ти пуканки ".

Нинова се обръща към Борисов и с думите: " Всъщност ти тези " неофициалните " потоци ги разбираш по-добре ". По нейни думи, заводите работят, само че не за Русия или Украйна. " Нали си голям международник. Иди кажи на държавните управления на Германия, Англия, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 страни, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: до момента в който аз управлявах ви продавахме, само че сега няма, тъй като не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да ликвидираме тази промишленост ", изяснява още соцлидерът. Тя пита Борисов къде е видял товарителници за Украйна.

" За другите може да е простено да приказват нелепости, само че ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то документ за краен потребител. Покажи най-малко един за Украйна. Не можеш, тъй като няма подобен ", написа Нинова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР